30 min P0DT0H30M0S P0DT0H30M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Pstrąg pieczony na grillu z dodatkiem świeżo przygotowanego masła czosnkowego to idealna propozycja na grilla. Masło czosnkowo-ziołowe Zioła posiekaj razem z czosnkiem, dodaj masło. Następnie zblenduj skladniki na gładką masę. Zawiń w folię i odstaw do lodówki aż masło stwardnieje. Pstrąg Zewnętrzną stronę pstrągów natrzyj solą i pieprzem. Do środka włóż natkę pietruszki i przygotowane wcześniej masło. Ryby ponacinaj i natrzyj z każdej strony oliwą. Tak przygotowaną rybę zawiń w folię i odłóż na godzinę do lodówki. Rybę piecz na grillu lub patelni przez 5-7 minut z każdej strony.