Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pstrąg z grilla Julii Hertmanowskiej

Opis wykonania

Pstrąg pieczony na grillu z dodatkiem świeżo przygotowanego masła czosnkowego to idealna propozycja na grilla.

Masło czosnkowo-ziołowe



  1. Zioła posiekaj razem z czosnkiem, dodaj masło.

  2. Następnie zblenduj skladniki na gładką masę.

  3. Zawiń w folię i odstaw do lodówki aż masło stwardnieje.

Pstrąg



  1. Zewnętrzną stronę pstrągów natrzyj solą i pieprzem.

  2. Do środka włóż natkę pietruszki i przygotowane wcześniej masło.

  3. Ryby ponacinaj i natrzyj z każdej strony oliwą.

  4. Tak przygotowaną rybę zawiń w folię i odłóż na godzinę do lodówki.

  5. Rybę piecz na grillu lub patelni przez 5-7 minut z każdej strony.