Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pstrąg z grilla Julii Hertmanowskiej

Pstrąg z grilla Julii Hertmanowskiej
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pstrąg pieczony na grillu z dodatkiem świeżo przygotowanego masła czosnkowego to idealna propozycja na grilla.

Składniki

4 szt. Pstrąg
100 g Masło
1 garść Pietruszka
1 garść Kolendra
3 szt. Czosnek
100 ml Oliwa
1 szt. Cytryna

Opis wykonania

Masło czosnkowo-ziołowe

  1. Zioła posiekaj razem z czosnkiem, dodaj masło.
  2. Następnie zblenduj skladniki na gładką masę.
  3. Zawiń w folię i odstaw do lodówki aż masło stwardnieje.

Pstrąg

  1. Zewnętrzną stronę pstrągów natrzyj solą i pieprzem.
  2. Do środka włóż natkę pietruszki i przygotowane wcześniej masło.
  3. Ryby ponacinaj i natrzyj z każdej strony oliwą.
  4. Tak przygotowaną rybę zawiń w folię i odłóż na godzinę do lodówki.
  5. Rybę piecz na grillu lub patelni przez 5-7 minut z każdej strony.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych