Ptysie z musem jabłkowo-rabarbarowym
4 porcje
80 min
Średnie
Ptysie z kruchym ciastem, rabarbarem i jabłkiem. Pyszny deser, który na każdej twarzy wywoła uśmiech.
Składniki
Mąka pszenna 0,20,cukier 0,10 jajko 3 szt,masło 0,10,jabłko 0,30,rabarbar 0,30 kg Mąka pszenna, cukier, jajko, masło, rabarbar, jabłko
Ptysie z musem jabłkowo-rabarbarowym
Ptysie z musem jabłkowo-rabarbarowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Łączymy mleko, mąkę i cukier, masło zagotowujemy, po ostygnieciu dodajemy po jednym jajku, szprycujemy małe ptysie, z ciasta kruchego wycinamy kółeczka i nakładamy, nagrzewamy piec do 240 stopni,wyłączamy, wkładamy ptysie na 20 minut do wyrośnięcia, następnie pieczemy 160 stopni 30 minut, przygotowujemy mus jablkowo rabarbarowy, dodatkowo krem budyniowy i wypełniamy ptysie..
Komentarze