Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Ptysie z musem jabłkowo-rabarbarowym

Ptysie z musem jabłkowo-rabarbarowym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

80 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ptysie z kruchym ciastem, rabarbarem i jabłkiem. Pyszny deser, który na każdej twarzy wywoła uśmiech.

Składniki

Mąka pszenna 0,20,cukier 0,10 jajko 3 szt,masło 0,10,jabłko 0,30,rabarbar 0,30 kg Mąka pszenna, cukier, jajko, masło, rabarbar, jabłko

Opis wykonania

Łączymy mleko, mąkę i cukier, masło zagotowujemy, po ostygnieciu dodajemy po jednym jajku, szprycujemy małe ptysie, z ciasta kruchego wycinamy kółeczka i nakładamy, nagrzewamy piec do 240 stopni,wyłączamy, wkładamy ptysie na 20 minut do wyrośnięcia, następnie pieczemy 160 stopni 30 minut, przygotowujemy mus jablkowo rabarbarowy, dodatkowo krem budyniowy i wypełniamy ptysie..

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
kzuzanna34
Ptysie można eksperymentować z nadzieniami