


Delikatny i niezwykle łatwy w przygotowaniu pudding na bazie poppingu jaglanego i nasion chia z nutą wanilii, w asyście czekolady i sezamu.
Jogurt grecki wymieszać z 2 łyżkami ksylitolu, nasionkami z laski wanilii, kurkumą, nasionami Chia i poppingiem. Masę schodzić w lodówce przez minimum 2 godziny, do momentu w którym nasiona Chia napęcznieją. W rondelku rozpuścić olej kokosowy, kakao i łyżkę ksylitolu, podgrzać do wymieszania składników i uzyskania konsystencji polewy. Kiedy polewa okaże się zbyt gęsta dodać kilka kropel wody. Sezam wsypać na rozgrzaną suchą patelnie i prażyć krótko do lekkiego zarumienienia, tak aby nie doprowadzić nasion do posmaku goryczy. Kiedy polewa okaże się zbyt gęsta dodać kilka kropel wody. Pudding serwować z polewą czekoladową, całość posypać nasionami sezamu.