Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Chia zdobywa ostatnio coraz więcej uznania ze względu na swoje dobroczynne właściwości. Nasiona te można wykorzystać do przygotowania deseru.

Składniki

5 łyżka nasiona szałwii hiszpańskiej (chia)
200 ml mlekczo kokosowe
200 ml ciepła woda
1 łyżka miód

Opis wykonania

Miód rozpuścić w ciepłej wodzie, a następnie dodać mleczko kokosowe i nasiona chia. Całość przelać do słoika lub zakręcanej butelki i dobrze wymieszać (jak w shakerze). Wstawić do lodówki. Po ok. 15-20 min. ponownie wymieszać i odłożyć do lodówki na min. 4 godziny. Do pucharków wykładać warstwę pudingu i wartwę zblendowanego wcześniej ananasa.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Nie miałam ananasa więc użyłam brzoskwinie 😊 super deserek 😊
bsylvia
Ciekawy deser, ananas to zawsze dobry pomysł. Polecam!