Pudding chia pinacolada
 
                                            2 porcje
15 min
Łatwe
                    Chia zdobywa ostatnio coraz więcej uznania ze względu na swoje dobroczynne właściwości. Nasiona te można wykorzystać do przygotowania deseru.
                
                Składniki
5 łyżka nasiona szałwii hiszpańskiej (chia)
                                                            200 ml mlekczo kokosowe
                                                            200 ml ciepła woda
                                                            1 łyżka miód
                                                    Pudding chia pinacolada
Pudding chia pinacolada
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Miód rozpuścić w ciepłej wodzie, a następnie dodać mleczko kokosowe i nasiona chia. Całość przelać do słoika lub zakręcanej butelki i dobrze wymieszać (jak w shakerze). Wstawić do lodówki. Po ok. 15-20 min. ponownie wymieszać i odłożyć do lodówki na min. 4 godziny. Do pucharków wykładać warstwę pudingu i wartwę zblendowanego wcześniej ananasa.
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
     
     
                     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze