Pudding chia pinacolada
2 porcje
15 min
Łatwe
Chia zdobywa ostatnio coraz więcej uznania ze względu na swoje dobroczynne właściwości. Nasiona te można wykorzystać do przygotowania deseru.
Składniki
5 łyżka nasiona szałwii hiszpańskiej (chia)
200 ml mlekczo kokosowe
200 ml ciepła woda
1 łyżka miód
Pudding chia pinacolada
Pudding chia pinacolada
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Miód rozpuścić w ciepłej wodzie, a następnie dodać mleczko kokosowe i nasiona chia. Całość przelać do słoika lub zakręcanej butelki i dobrze wymieszać (jak w shakerze). Wstawić do lodówki. Po ok. 15-20 min. ponownie wymieszać i odłożyć do lodówki na min. 4 godziny. Do pucharków wykładać warstwę pudingu i wartwę zblendowanego wcześniej ananasa.
Komentarze