Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

150 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowe i pyszne śniadanie dla małych i dużych :)

Składniki

400 ml mleko kokosowe
100 ml mleko krowie/roślinne
8 łyżka nasiona chia
1 łyżka miód
2 szt. owoce mango

Opis wykonania

Mleko kokosowe i zwykłe mleko wlewamy do miski, dodajemy miód i nasiona chia. Mieszamy przez kilka minut rózgą, miskę odstawiamy do lodówki – najlepiej na całą noc (minimum 3 godziny). Owoce mango obieramy i blendujemy na gładki mus. Układamy warstwami chia – mango – chia – mango

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Pyszne i bardzo zdrowe połączenie.
Małgorzata
Uwielbiam mango i mleko kokosowe a więc to połączenie dla mnie jest przepyszne.
Babylington
Ja użyłam gotowej pulpy z mango i wyszło bardzo pysznie.
juliabergg
Pudding chia to mój ulubiony deser!
Ewusia1222
Pycha! polecam
bsylvia
Bardzo dobry pudding - polecam!