Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pudding ryżowo-migdałowy z truskawkami

Pudding ryżowo-migdałowy z truskawkami
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Aksamitny pudding na bazie mleka migdałowego z dodatkiem truskawek. Szybki fit deser.

Składniki

250 ml mleko migdałowe
8 szt. truskawki mrożone
3,5 łyżka kleik ryżowy
1 łyżka płatki migdałowe
1/2 łyżeczka opcjonalnie - miód
listki mięty lub melisy do dekoracji

Opis wykonania

1. Zamrożone truskawki wrzucamy do garnka i podgrzewamy kilka minut, aż się rozmrożą, a powstała woda odparuje i sok trochę zgęstnieje. (Gdyby truskawki okazały się mało słodkie, dosładzamy miodem.) 2. Mleko migdałowe zagotowujemy, a następnie wrzucamy do niego kleik ryżowy - dokładnie mieszamy. Cały czas mieszając gotujemy ok 3 minuty, aż pudding zgęstnieje. 3. Do miseczki wykładamy pudding ryżowo-migdałowy, truskawki, posypujemy płatkami migdałowymi i dekorujemy listkami mięty. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych