Pudding ryżowo-migdałowy z truskawkami
1 porcje
10 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Aksamitny pudding na bazie mleka migdałowego z dodatkiem truskawek. Szybki fit deser.
Składniki
250 ml mleko migdałowe
8 szt. truskawki mrożone
3,5 łyżka kleik ryżowy
1 łyżka płatki migdałowe
1/2 łyżeczka opcjonalnie - miód
listki mięty lub melisy do dekoracji
Pudding ryżowo-migdałowy z truskawkami
Pudding ryżowo-migdałowy z truskawkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Zamrożone truskawki wrzucamy do garnka i podgrzewamy kilka minut, aż się rozmrożą, a powstała woda odparuje i sok trochę zgęstnieje. (Gdyby truskawki okazały się mało słodkie, dosładzamy miodem.)
2. Mleko migdałowe zagotowujemy, a następnie wrzucamy do niego kleik ryżowy - dokładnie mieszamy. Cały czas mieszając gotujemy ok 3 minuty, aż pudding zgęstnieje.
3. Do miseczki wykładamy pudding ryżowo-migdałowy, truskawki, posypujemy płatkami migdałowymi i dekorujemy listkami mięty.
Smacznego!
Komentarze