Pulpeciki rybne w sosie cukiniowo-szpinakowym
4 porcje
40 min
Łatwe
Składniki
Pulpeciki rybne w sosie cukiniowo-szpinakowym
Pulpeciki rybne w sosie cukiniowo-szpinakowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umytą rybę osusz i zmiel w maszynce. Dodaj kaszę manną, jajko, sól, pieprz i curry. Masę dokładnie wymieszaj i maczając rękę w wodzie, uformuj małe pulpeciki.
Do płaskiego rondla wlej bulion. Do gotującego wywaru wrzuć pulpeciki, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez ok 20 min. Gotowe pulpety wyjmij, a w wywarze ugotuj cukinię i połowę szpinaku. Kiedy warzywa zmiękną, dodaj rozgnieciony czosnek i zmiksuj blenderem na gładki krem.
W kubeczku dokładnie rozmieszaj mąkę wraz ze śmietaną, rozprowadź odrobiną wywaru i wlej do rondla, zagotuj, dodając pozostały szpinak. Sos dopraw solą i pieprzem. Wrzuć pulpeciki i jeszcze raz całość zagotuj.
Komentarze