Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pulpeciki rybne w sosie cukiniowo-szpinakowym

Pulpeciki rybne w sosie cukiniowo-szpinakowym
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Z powodzeniem mogą służyć jako dodatek do zup. A podane z sosem i ziemniakami / ryżem będą stanowiły zdrowy posiłek :)

Składniki

500 g filety z ryby
3 łyżka kasza manna
1 szt. jajko
1 szczypta só, pieprz
200 g szpinak świeży lub mrożony
200 g cukinia
2 szt. ząbki czosnku
1 szklanka bulion warzywny
2 łyżka mąka
1/2 szklanka śmietana lub jogurt grecki

Opis wykonania

Umytą rybę osusz i zmiel w maszynce. Dodaj kaszę manną, jajko, sól, pieprz i curry. Masę dokładnie wymieszaj i maczając rękę w wodzie, uformuj małe pulpeciki.

Do płaskiego rondla wlej bulion. Do gotującego wywaru wrzuć pulpeciki, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez ok 20 min. Gotowe pulpety wyjmij, a w wywarze ugotuj cukinię i połowę szpinaku. Kiedy warzywa zmiękną, dodaj rozgnieciony czosnek i zmiksuj blenderem na gładki krem.

W kubeczku dokładnie rozmieszaj mąkę wraz ze śmietaną, rozprowadź odrobiną wywaru i wlej do rondla, zagotuj, dodając pozostały szpinak. Sos dopraw solą i pieprzem. Wrzuć pulpeciki i jeszcze raz całość zagotuj.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych