Pulpety w sosie pomidorowym
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Pulpety w sosie pomidorowym
Pulpety w sosie pomidorowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Marchew zetrzyj na tarce, na większych oczkach. Do większej miski dodaj mięso, zioła, jajko, startą marchew, masło, kaszę mannę, sól oraz pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszaj. Formuj pulpety.
Pulpety podsmaż na patelni na złoty kolor i przełóż do naczynia do zapiekania.
Passatę pomidorową dopraw solą i cukrem, sosem zalej pulpety. Całość piecz ok. 20 minut używając funkcji piekarnika 4D i pary na poziomie 1 w temperaturze 200 stopni.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
Upieczone pulpety posyp świeżą bazylią.
Komentarze