Pulpety w sosie pomidorowym
![Pulpety w sosie pomidorowym](https://akademiasmaku.pl/storage/8034/conversions/pulpety-w-sosie-pomidorowym-5229-single.webp)
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Pulpety w sosie pomidorowym
Pulpety w sosie pomidorowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10611/conversions/VlPb6xC62O23LZ-thumb.webp)
Marchew zetrzyj na tarce, na większych oczkach. Do większej miski dodaj mięso, zioła, jajko, startą marchew, masło, kaszę mannę, sól oraz pieprz do smaku. Całość dobrze wymieszaj. Formuj pulpety.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10612/conversions/hxhXXhYI3rPnAf-thumb.webp)
Pulpety podsmaż na patelni na złoty kolor i przełóż do naczynia do zapiekania.
Passatę pomidorową dopraw solą i cukrem, sosem zalej pulpety. Całość piecz ok. 20 minut używając funkcji piekarnika 4D i pary na poziomie 1 w temperaturze 200 stopni.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10613/conversions/GLWHMR64Bh7dCf-thumb.webp)
Upieczone pulpety posyp świeżą bazylią.
Komentarze