Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Puree z topinambura z jarmużem wegetariańskie

Puree z topinambura z jarmużem - prawie jak ruskie
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Topinambur z jarmużem to połączenie nieziemskie. Smakuje niczym ruskie pierogi - ale zdrowsze. Coś dla wielbicieli wegetariańskiej kuchni.

Składniki

500 g topinambur
1 szt. cebula
125 g twaróg półtłusty
200 g jarmuż
1 łyżeczka sól
0,5 łyżeczka pieprz

Opis wykonania

Topinambur dokładnie wyszorować i ugotować krótko, w lekko osolonej wodzie do miękkości. Powinno to zająć maksymalnie 10 minut. Powinien mieć konsystencję ugotowanego ziemniaka. Jarmuż wrzucić na wrzątek i pozostawić przez 2 minuty, aż lekko zmięknie. Następnie odcedzić i pokroić. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i udusić na złoto na patelni. Lekko posolić. W mikserze zblendować topinambur z jarmużem na jednolitą masę. Wyciągnąć, dodać cebulkę, rozdrobniony twaróg, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać. Przed podaniem podgrzać.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
anlovi
Faktycznie przypomina smak ruskich pierogów.