Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ziemniaki w mundurkach faszerowane masą serową.

Składniki

1,5 kg młodych ziemniaków
50 dkg seta twarogowego
jogurt grecki
śmietana 12%
koper zielony
szczypiorek
biała cebula
świeży polski czosnek
rzodkiewka
sól, pieprz

Opis wykonania

Rozdrobnij ser na gładką masę, dodając śmietanę i jogurt (do rozdrabniania można użyć blendera). Dodaj drobno posiekaną cebulkę, czosnek i szczypiorek. Dopraw solą i pieprzem. W tym czasie ugotuj pyry w mundurkach (czyli ziemniaki w łupinach). Wkładaj je do gotującej wody, a przed gotowaniem dokładnie oczyść.

Uwaga! Ziemniaków nie należy solić! Ugotuj je do miękkości. Opróżnij pewną część wnętrza ugotowanych ziemniaków w mundurkach, wypełniając je gotową masą serową. Górną, otwartą część ziemniaków przystrój pokrojoną rzodkiewką oraz koprem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych