Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ziemniaki w mundurkach faszerowane masą serową.

Składniki

1,5 kg młodych ziemniaków
50 dkg seta twarogowego
jogurt grecki
śmietana 12%
koper zielony
szczypiorek
biała cebula
świeży polski czosnek
rzodkiewka
sól, pieprz

Opis wykonania

Rozdrobnij ser na gładką masę, dodając śmietanę i jogurt (do rozdrabniania można użyć blendera). Dodaj drobno posiekaną cebulkę, czosnek i szczypiorek. Dopraw solą i pieprzem. W tym czasie ugotuj pyry w mundurkach (czyli ziemniaki w łupinach). Wkładaj je do gotującej wody, a przed gotowaniem dokładnie oczyść.

Uwaga! Ziemniaków nie należy solić! Ugotuj je do miękkości. Opróżnij pewną część wnętrza ugotowanych ziemniaków w mundurkach, wypełniając je gotową masą serową. Górną, otwartą część ziemniaków przystrój pokrojoną rzodkiewką oraz koprem.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych