Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.75 (Liczba ocen: 4)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty i sprawdzony przepis na ciasto na naleśniki. Podstawą przepisu na dobre naleśniki są odpowiednie proporcje składników.

Składniki

1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mleka 3,2%
1 szklanka wody gazowanej
1 łyżka oleju roślinnego
1 jajko
Szczypta soli

Opis wykonania

Mąkę przesiej przez sito.

Jajko ubij trzepaczką lub mikserem. Następnie dodaj mleko oraz olej i delikatnie wymieszaj.

Porada

Wodę do ciasta dodaj tuż przed smażeniem. Dzięki temu naleśniki będą bardziej puszyste.



Bosh Logo
Bosh

Do ciasta dodawaj stopniowo przesianą mąkę. Na koniec dodaj wodę gazowaną.

Naleśniki smaż na patelni po kilka minut z każdej strony.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 4.75, Liczba ocen: 4
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
W sam raz na śniadanie 👍 na słodko czy na słono, kto jak woli.
Monka
Naleśniki w każdej formie królują w moim domu
Marta
Naleśniki u nas prawie w każdą niedzielę, pycha :)
Małgorzata
Fajne, puszyste naleśniki, wystarczy nasmażyć całą stertę, a później nadziewać czym dusza zapragnie i zrobić kilka obiadów za jednym zamachem:)
Magda G
Szybkie i proste.
lukas.kar
Polecam - wychodzą pyszne i puszyste. Do tego różne dodatki i można zajadać.
Marzenna
Wychodzą puszyste oraz elastyczne idealne do smarowania.
Dariaa509
Pyszne naleśniki znikają bardzo szybko z talerza.
Babylington
Uwielbiamy naleśniki na różne sposoby.
Ewusia1222
Pyszne ciasto na naleśniki
Kasia17
Proste i smaczne 👍🏻
zielone_obloczki
Bardzo smaczne naleśniki. Polecam
Rene
Puszyste, delikatne i idealnie nadają się do nadziewania lub podawania z ulubionymi dodatkami. Znikają w mgnieniu oka!