Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty i sprawdzony przepis na ciasto na naleśniki. Podstawą przepisu na dobre naleśniki są odpowiednie proporcje składników.

Składniki

1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mleka 3,2%
1 szklanka wody gazowanej
1 łyżka oleju roślinnego
1 jajko
Szczypta soli

Opis wykonania

Mąkę przesiej przez sito.

Jajko ubij trzepaczką lub mikserem. Następnie dodaj mleko oraz olej i delikatnie wymieszaj.

Porada

Wodę do ciasta dodaj tuż przed smażeniem. Dzięki temu naleśniki będą bardziej puszyste.



Bosh Logo
Bosh

Do ciasta dodawaj stopniowo przesianą mąkę. Na koniec dodaj wodę gazowaną.

Naleśniki smaż na patelni po kilka minut z każdej strony.


Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
W sam raz na śniadanie 👍 na słodko czy na słono, kto jak woli.
Monka
Naleśniki w każdej formie królują w moim domu
Marta
Naleśniki u nas prawie w każdą niedzielę, pycha :)
Marta
Idealne, nasze śniadanie w każdą niedzielę.
Małgorzata
Fajne, puszyste naleśniki, wystarczy nasmażyć całą stertę, a później nadziewać czym dusza zapragnie i zrobić kilka obiadów za jednym zamachem:)
Magda G
Szybkie i proste.