Racuchy na kefirze
![Racuchy na kefirze](https://akademiasmaku.pl/storage/8072/conversions/racuchy-na-kefirze-5268-single.webp)
4 porcje
30 min
Łatwe
4.33 (Ilość ocen: 6)
Składniki
Wartości odżywcze
Racuchy na kefirze
Racuchy na kefirze
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10706/conversions/cbIa1TCfHJoTjj-thumb.webp)
Przygotuj wszystkie składniki. Mąkę przełóż do większej misy, dodaj cukier puder, proszek do pieczenia oraz kefir wywieszany z żółtkami.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10707/conversions/TtIBbpiNDiXIDA-thumb.webp)
Zblenduj wszystko przy użyciu blendera z rózgą na jednolitą masę.
Jabłka pokrój w drobną kawałki dodaj do ciasta, wymieszaj ręcznie. Białka zmiksuj na sztywną pianę i delikatnie połącz je z ciastem.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10708/conversions/uTxdSlDKr32t8u-thumb.webp)
Racuchy smaż na średniej mocy płyty grzewczej z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączaj je z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj z syropem klonowym, owocami i listkami mięty.
Komentarze