Racuchy na kefirze
4 porcje
30 min
Łatwe
4.33 (Ilość ocen: 6)
Składniki
Wartości odżywcze
Racuchy na kefirze
Racuchy na kefirze
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotuj wszystkie składniki. Mąkę przełóż do większej misy, dodaj cukier puder, proszek do pieczenia oraz kefir wywieszany z żółtkami.
Zblenduj wszystko przy użyciu blendera z rózgą na jednolitą masę.
Jabłka pokrój w drobną kawałki dodaj do ciasta, wymieszaj ręcznie. Białka zmiksuj na sztywną pianę i delikatnie połącz je z ciastem.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
Racuchy smaż na średniej mocy płyty grzewczej z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączaj je z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawaj z syropem klonowym, owocami i listkami mięty.
Komentarze