Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty przepis na pulchne, drożdżowe racuchy. Idealne na letni podwieczorek lub zimowe śniadanie :)

Składniki

2 szklanka Mąka tortowa
1 łyżka Cukier
2 łyżka Cukier waniliowy
1 szklanka Mleko
10 g Suche drożdze
1 szczypta Cynamon
1 szt. Jajka
1 szt. Jabłka
1 szt. Banany
- szt. Sok z cytryny
- szt. Olej roślinny do smażenia

Opis wykonania

  1. W dużej misce przesiej mąkę.
  2. Do mąki dodaj wszystkie rodzaje cukrów, jajko, drożdze oraz cynamon.
  3. Całość zalej ciepłym mlekiem i wymieszaj. 
  4. Ciasto przykryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce.
  5. Jabłko zetrzyj na tarce, a banana pokrój w plasterki (następnie skrop delikatnie sokiem z cytryny żeby owoc nie ściemniał).
  6.  Tak przygotowane owoce dodaj do ciasta.
  7. Na patelni rozgrzej olej.
  8. Dużą łyżką nabieraj porcję ciasta i wykładaj ją na rozgrzany olej.
  9. Smaż z obu stron na złoty kolor.
  10. Obsyp cukrem pudrem i udekoruj według uznania.

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych