30 min P0DT0H30M0S P0DT0H30M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Prosty przepis na pulchne, drożdżowe racuchy. Idealne na letni podwieczorek lub zimowe śniadanie :) W dużej misce przesiej mąkę. Do mąki dodaj wszystkie rodzaje cukrów, jajko, drożdze oraz cynamon. Całość zalej ciepłym mlekiem i wymieszaj. Ciasto przykryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce. Jabłko zetrzyj na tarce, a banana pokrój w plasterki (następnie skrop delikatnie sokiem z cytryny żeby owoc nie ściemniał). Tak przygotowane owoce dodaj do ciasta. Na patelni rozgrzej olej. Dużą łyżką nabieraj porcję ciasta i wykładaj ją na rozgrzany olej. Smaż z obu stron na złoty kolor. Obsyp cukrem pudrem i udekoruj według uznania. Smacznego!