Racuchy Natalii Smagieł
4 porcje
30 min
Łatwe
Prosty przepis na pulchne, drożdżowe racuchy. Idealne na letni podwieczorek lub zimowe śniadanie :)
Składniki
2 szklanka Mąka tortowa
1 łyżka Cukier
2 łyżka Cukier waniliowy
1 szklanka Mleko
10 g Suche drożdze
1 szczypta Cynamon
1 szt. Jajka
1 szt. Jabłka
1 szt. Banany
- szt. Sok z cytryny
- szt. Olej roślinny do smażenia
Racuchy Natalii Smagieł
Racuchy Natalii Smagieł
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- W dużej misce przesiej mąkę.
- Do mąki dodaj wszystkie rodzaje cukrów, jajko, drożdze oraz cynamon.
- Całość zalej ciepłym mlekiem i wymieszaj.
- Ciasto przykryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce.
- Jabłko zetrzyj na tarce, a banana pokrój w plasterki (następnie skrop delikatnie sokiem z cytryny żeby owoc nie ściemniał).
- Tak przygotowane owoce dodaj do ciasta.
- Na patelni rozgrzej olej.
- Dużą łyżką nabieraj porcję ciasta i wykładaj ją na rozgrzany olej.
- Smaż z obu stron na złoty kolor.
- Obsyp cukrem pudrem i udekoruj według uznania.
Smacznego!
Komentarze