Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Racuchy Natalii Smagieł

Opis wykonania

Prosty przepis na pulchne, drożdżowe racuchy. Idealne na letni podwieczorek lub zimowe śniadanie :)

  1. W dużej misce przesiej mąkę.
  2. Do mąki dodaj wszystkie rodzaje cukrów, jajko, drożdze oraz cynamon.
  3. Całość zalej ciepłym mlekiem i wymieszaj. 
  4. Ciasto przykryj ścierką i odstaw w ciepłe miejsce.
  5. Jabłko zetrzyj na tarce, a banana pokrój w plasterki (następnie skrop delikatnie sokiem z cytryny żeby owoc nie ściemniał).
  6.  Tak przygotowane owoce dodaj do ciasta.
  7. Na patelni rozgrzej olej.
  8. Dużą łyżką nabieraj porcję ciasta i wykładaj ją na rozgrzany olej.
  9. Smaż z obu stron na złoty kolor.
  10. Obsyp cukrem pudrem i udekoruj według uznania.

Smacznego!

Bosch do kuchni