Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Czekoladowe ciasteczka owsiane, gotowane

Czekoladowe ciasteczka owsiane, gotowane
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Gdy niewiele było na pólkach robiłam je z mamą i nim zastygły wyjadałam gorącą masę łyżeczką. Teraz w chwili nagłej potrzeby robią je moje dzieci!

Składniki

125 g masła roślinnego
225 g cukru najlepiej trzcinoiwy
6 łyżek ciemnego kakao
8 łyżek mleka
3 szklanki płatków owsianych górskich
Garść dowolnych bakalii

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
719.5 kcal
Tłuszcz
19.7 g
Węglowodany
124.5 g
Błonnik
14.8 g
Białko
7 g
Sól
0.2 g

Opis wykonania

Masło razem z cukrem, kakao i mlekiem umieść w rondelku. Podgrzewaj aż wszystkie składniki połączą się w jednolita masę.

Dorzucamy płatki i ewentualnie bakalie. Całość wymieszaj i podgrzewaj przez minutę. Łyżką nakładaj porcje masy na talerz zachowując odstępy.

Porada

Jak roztopić czekoladę bez obaw o jej przypalenie? Odpowiedź jest prosta! Wykorzystaj palnik Wok w płycie gazowej marki Bosch i nie martw się więcej o przypalone potrawy.

Bosh Logo
Bosh

Poczekaj aż masa zastygnie. Mi w dzieciństwie rzadko kiedy to się udawało. Moje dzieci też zjadają połowę nim ciastka będą gotowe. To ich ulubiony spontaniczny deser.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy