


Śniadania na ciepło, zwłaszcza gdy jest zimno, to podstawa mojej diety.Racuchy są i bogate w składniki odżywcze. Podajcie je np. z jogurtem i owocami.
Do kefiru dodajemy sodę i odstawiamy na około 10-15 minut. Następnie dodajemy jajo, lucume, odrobinę skórki otartej z cytryny i całość mieszamy. Następnie dodajemy mąki i rozdrobnione orzechy, a na sam koniec pokrojone w drobne cząstki banany oraz rodzynki. Ciasto mieszamy na gładką masą. Z tak przygotowanego ciasta na rozgrzaną patelnię,(posmarowaną masłem bądź oliwą) najlepiej z powłoką nieprzywierającą łyżką nakładamy ciasto rozsmarowując go lekko, tak aby ciasto miało grubość około cm. Racuszki smażymy z obydwóch stron na złoty kolor i przekładamy na ręcznik papierowy. Przed podaniem oprószamy pudrem kokosowym=mąką kokosową. Do racuszków świetnie sprawdzi się jogurt z owocami świeżymi albo domową frużeliną.