Razowe muffinki naleśnikowe z owocami
4 porcje
25 min
Łatwe
Składniki
Razowe muffinki naleśnikowe z owocami
Razowe muffinki naleśnikowe z owocami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piekarnik nagrzewam do temp. 180 stopni na grzanie góra dół. Ciasto na naleśniki: Mąkę pełnoziarnistą,mleko,szczyptę soli,jajo,łyżkę ksylitolu,proszek do pieczenia mieszam dokładnie w misce do pełnego połączenia się składników. Formę do muffinek smaruję olejem kokosowym minimalnie i wlewam po dużej łyżce ciasta naleśnikowego w każdą foremkę ( Ciasta nie może być więcej jak do połowy foremki). Owoce kroję na plasterki. Truskawki wciskam delikatnie w ciasto. Posypuję ziarnami słonecznika. Wkładam formę z babeczkami do piekarnika na ok. 15-20 min. Następnie Babeczki wyciągam na suchy blat do wystygnięcia. Dekoruję talerz świeżymi owocami.Wykładam babeczki.Polewam delikatnie Miodem gryczanym. Z podanej porcji wychodzi ok. 12 szt. Muffinek. Na zdjęciu Łapka Mojej Maleńkiej Córci która również uwielbia tego typu Słodkości. Babeczki te są uniwersalne i świetnie nadadzą się również na zdrowy deser.
Komentarze