Rogaliki waniliowe z migdałami
4 porcje
60 min
Średnie
Rogaliki waniliowe ze zmielonymi migdałami to idealny pomysł na deser!
Składniki
blacha uniwersalna
280 g mąki
210 g masła
70 g zmielonych migdałów
70 g cukru
opakowanie cukru waniliowego
cukier puder
Rogaliki waniliowe z migdałami
Rogaliki waniliowe z migdałami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z podanych składników przygotować kruche ciasto. Odstawić co najmniej na jedną godzinę. Ilość ciasta wystarcza na ok. dwie blachy. Blachę uniwersalna wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta uformować wałek i pokroić go na plastry jednakowej grubości. Z każdego plastra uformować w ręku rogalik. Ułożyć na blasze i piec w podany sposób. Jeszcze gorące rogaliki posypać cukrem pudrem.
Sposób nastawiania:
Grzanie górne/dolne 150-170⁰C, 20-30 minut.
Wskazówka: czas pieczenia drugiej blachy ulega skróceniu o ok. 5-10 minut.
Komentarze