Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

80 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Grube rurki faszerowane fetą, szpinakiem i kurczakiem

Składniki

400 g makaron duże rurki
1 szczypta sól, pieprz
300 ml śmietanka 30%
2 garść świeży szpinak
200 g feta
500 g pierś z kurczaka

Opis wykonania

Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Szpinak siekamy, a fetę rozgniatamy na mniejsze kawałeczki. Doprawiamy pieprzem. Makaron grube rurki nadziewamy wymieszanym farszem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy śmietanką. Pieczemy 40 minut w temperaturze 160 stopni.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych