Rustykalne tagliatelle z pomidorami i krewetkami
4 porcje
40 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Rustykalne tagliatelle z pomidorami i krewetkami
Rustykalne tagliatelle z pomidorami i krewetkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do misy robota kuchennego dodaj mąkę, jaja oraz sól. Hakiem mieszaj do całkowitego wyrobienia ciasta. Powinna powstać kula.
Użyj przystawki do makaronu, odrywaj kawałki ciasta i przepuszczaj je przez przystawkę. Powstaną dluższe i szersze pasy makaronu.
Użyj przystawki do tagliatelle. W zależności od grubości makaronu ustaw maszynę na poziom od 2 do 6. Pasy makaronu przepuszczaj przez maszynkę, powstanie tagliatelle.
Gotowy makaron układaj na blacie lub desce posypanej mąką. Makaron wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj ok 2-3 minut, czas zależy od grubości tagliatelle. Powinien być al dente.
Porada
Myślisz, że samodzielne przygotowanie makaronu to skomplikowany proces? Mylisz się! Z zestawem do robienia makaronu w robocie kuchennym MUM marki Bosch bez problemu przygotujesz lasagne, ravioli, tagliatelle i cannelloni.
Na rozgrzaną patelnię dodaj czosnek i chilli, po chwili dodaj krewetki, całość smaż ok. 3 minut.
Dodaj pomidory oraz sól i cukier do smaku.
Ugotowany makaron przełóż na patelnię wraz z sosem. Wymieszaj, nakładaj na talerze, posyp posiekaną natką pietruszki.
Komentarze