Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Ryba w kolendrowej skorupce z chipsami z czarnej rzepy

Ryba w kolendrowej skorupce z chipsami z czarnej rzepy
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sum afrykański pieczony pod skorupką z kolendry i orzeszków ziemnych. Podana z chipsami z czarnej rzepy.

Składniki

300 g płat suma afrykańskiego
1 szt. czarna rzepa
1 garść świeża kolendra
1 garść orzeski ziemne
1/2 szt. cytryna
4 łyżka oliwa
1 szt. świeży koperek
1 szczypta tymianek
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz

Opis wykonania

1) Suma umyć w zimnej wodzie i oczyścić z pozostałości łusek. 2) Kolendrę, orzeszki i oliwę zblendować na jednolitą gęstą masę 3) Rybę dokładnie obłożyć powstałą pastą, następnie obsypać posiekanymi orzeszkami i obłożyć świeżymi gałązkami koperku 4) Czarną rzepę pokroić w cienkie plasterki, przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem 5) Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni 6) Rybę i rzepę piec na osobnych naczyniach przez 40 minut w temperaturze 200 stopni 7) Po wyjęciu z pieca przyprawić rybę świeżo posiekanym koperkiem i chipsami z rzepy
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych