Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sakiewka z warzywnym nadzieniem i parmezanem

Sakiewka z warzywnym nadzieniem i parmezanem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Naleśnikowe sakiewki napełnione pysznym warzywnym nadzieniem ,parmezanem są alternatywą dla mięsnych dań.

Składniki

1 szklanka mąka
2 szt. jajka
0,5 szklanka mleko
2 łyżka woda
2 łyżka olej
1 szt. cukinia
2 szt. pomidor
200 g pieczarki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. cebulka mała
2 szt. czosnek ząbki
2 łyżka przyprawy:sól,pieprz,oregano
3 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżeczka pietruszka natka pokrojona
100 g parmezan
10 szt. szczyporek

Opis wykonania

Z mleka,jajek,mąki,wody i oleju robimy ciasto naleśnikowe i smazymy cieniutkie naleśniki.Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek,dodajemy pokrojoną drobno cebulkę,czosnek rozgnieciony i gdy lekko się zarumieni dodajemy wszystkie warzywa pokrojone w kostkę oprócz pomidorow.Dusimy przez około 10 minut,następnie dodajemy pomidory pokrojone bez skorki,przyprawy i mieszamy przez 5 minut.Na koniec dajemy świeżą pietruszkę ,starty parmezan i razem mieszamy ale na boku,bez ognia.Nadziewamy masą warzywną naleśniki tworzac sakiewkę,zawiazujemy szczypiorkiem,mozemy podać z sosem pomidorowym lub same zapieczone.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych