Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałata z mozzarellą, szpinakiem i arbuzem

Sałata z mozzarellą, szpinakiem i arbuzem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Mozzarella bardzo lubi się z arbuzem i zielonymi dodatkami. Świetna lekka sałatka, którą można zrobić w kilka minut. Jest kolor i smak, czego chcieć więcej?

Składniki

1 kg arbuza
1 opakowanie mozzarelli (małe kulki)
2 garście szpinaku
kilka listków mięty
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól do smaku

Opis wykonania

Arbuza pokrój w większą kostkę. Szpinak przebierz, opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Kulki mozzarelli pokrój na połówki lub ćwiartki.

Wymieszaj blenerem oliwę z sokiem z cytryny, lekko posól.

W większej misce wymieszaj ze sobą składniki, całość posyp posiekaną miętą.

Sałatka świetnie smakuje jako przystawka podana z grzankami czosnkowymi.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Natalia Kowalska
Moja inspirowała sałatka. Brak arbuza wczesną wiosną zmusił mnie do pominięcia składnika.
Marta
Super, prosta sałatka na lato, zawsze wykonywałam z serem blue, ale mozarella to też dobra opcja.