Sałata z mozzarellą, szpinakiem i arbuzem

2 porcje
15 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 2)
Mozzarella bardzo lubi się z arbuzem i zielonymi dodatkami. Świetna lekka sałatka, którą można zrobić w kilka minut. Jest kolor i smak, czego chcieć więcej?
Składniki
1 kg arbuza
1 opakowanie mozzarelli (małe kulki)
2 garście szpinaku
kilka listków mięty
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
sól do smaku
Sałata z mozzarellą, szpinakiem i arbuzem
Sałata z mozzarellą, szpinakiem i arbuzem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Arbuza pokrój w większą kostkę. Szpinak przebierz, opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Kulki mozzarelli pokrój na połówki lub ćwiartki.

Wymieszaj blenerem oliwę z sokiem z cytryny, lekko posól.

W większej misce wymieszaj ze sobą składniki, całość posyp posiekaną miętą.
Sałatka świetnie smakuje jako przystawka podana z grzankami czosnkowymi.
Komentarze