Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sałatka z serem camembert, mozzarellą, fetą, pomidorami. ogórkiem zielonym, kiełkami rzodkiewki i słonecznika.

Składniki

sałata karbowana lub lodowa
pomidor
ogórek zielony
kiełki rzodkiewki
kiełki słonecznika
ser camembert
ser mozzarella
kilka kostek sera feta
sos winegret
jajko
bułka tarta
oliwa

Opis wykonania

Na początku myjemy wszystkie warzywa. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu. Dookoła układamy pokrojonego w ćwiartki pomidora i ogórka pokrojonego w plasterki. Ser camembert kroimy w trójkąty obtaczamy w jajku i bułce tartej, a następnie smażymy po obu stronach na złoty kolor (około 2 minuty). Kostki sera fety posypujemy na całości. 4 mini kuleczki sera mozzarella kładziemy po obu stronach dla zachowania równowagi. Na środku posypujemy kiełki rzodkiewki i słonecznika, na nie układamy trójkąciki sera camembert i całość polewamy sosem winegret.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Serowa uczta, zawsze na tak!

Powiązane przepisy