Lubisz sałatki z makaronem? Cukinia z czosnkowym aromatem idealnie pasuje do makaronu i mięs z grilla. Doskonały, lekki pomysł na letni wieczór.
Grillowanie nadaje cukinii niepowtarzalnego smaku i aromatu. Wydobywa z niej to, co najlepsze. Grillowaną cukinię możesz dodawać niemalże do wszystkiego, ale najlepiej będzie smakować z makaronem.
Opis przygotowania:
- Cukinię pokrój w plastry, pomidorki przekrój na połówki, a czosnek posiekaj.
- Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny i przyprawami. Połowę marynaty połącz z cukinią, następnie odstaw ją na co najmniej 10 minut.
- W tym czasie ugotuj makaron na półtwardo.
- Plastry cukinii rozłóż na aluminiowej tacy do grillowania lub na patelni grillowej. Grilluj z każdej strony, aż staną się rumiane.
- Cukinię połącz z makaronem, pomidorkami, posiekanym oregano i resztą marynaty.