Sałatka makaronowo - warzywna

8 porcje
45 min
Łatwe
1 (Liczba ocen: 1)
Warstwowa sałatka z makaronem i warzywami wnosi na stół dużo koloru i smaku
Składniki
makaron, np. kokardki
10 dkg szynka drobiowa
starty ser gouda
szczypiorek
1 szt. czerwona papryka
kukurydza
3 szt. jajka
majonez
ketchup
sól i pieprz
pomidorki koktajlowe
Sałatka makaronowo - warzywna
Sałatka makaronowo - warzywna
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy, studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, następnie kroimy w kostkę, lekko solimy. Szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, solimy, lekko doprawiamy pieprzem. Paprykę kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Sałatkę układamy warstwowo: makaron, szynka, ser, ketchup, kukurydza, majonez, papryka, jajka, szczypiorek. Na koniec sałatkę posypujemy odrobiną sera, dekorujemy pomidorkami.
Komentarze