Sałatka szwedzka

4 porcje
90 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Sałatka szwedzka
Sałatka szwedzka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Ogórki umyj i pokrój w plasterki używając przystawki z nożami tnącymi do robota kuchennego OptiMum.
W garnku z zimną wodą rozpuść sól, dodaj pokrojone ogórki, wymieszaj i odstaw na dwie godziny. Po tym czasie ogórki odcedź na sicie. Do każdego ze słoików dodaj trochę ziaren gorczycy i kwiatów kopru, włóż pokrojone ogórki.

Zalewa:
Do rondla wlej wodę i ocet. Dodaj cukier i zagotuj. Od czasu do czasu zamieszaj.
Przygotowane wcześniej słoiki z ogórkami zalej gorącą zalewą i zamykaj, odwracaj do góry dnem i pozostaw do ostudzenia.
Komentarze