Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Sałatka z fasoli z sosem pomidorowym i owczym serem

Sałatka z fasoli z sosem pomidorowym i owczym serem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sałatka z fasoli szparagowej, cząbru, świeżych pomidorów, suszonych pomidorów i sera owczego.

Składniki

700 g zielonej fasolki szparagowej
gałązki cząbru
150 g pomidorów
suszone pomidory
ząbki czosnku
1-2 łyżka octu balsamicznego
2-3 łyżka oliwy z oliwek
sól, czarny pieprz
100 g sera owczego

Opis wykonania

Fasolę umyć i obrać z włókien. Włożyć do perforowanego pojemnika do gotowania i dodać cząber. Fasolę gotować na parze, jak podano poniżej. Świeże pomidory przekroić w poprzek, wyjąć pestki i pokroić w kostkę. Zmiksować świeże pomidory, suszone pomidory, czosnek, ocet i olej. Doprawić solą i pieprzem. Fasolę wyłożyć do płaskiej miski lub na półmisek i jeszcze ciepłą polać sosem pomidorowym. Odstawić na minimum 10 minut do przemacerowania. Ser owczy pokroić w drobną kostkę. Przed podaniem połowę wymieszać z sałatką, a drugą połową posypać po wierzchu. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: program automatyczny: "Warzywa" "Gotowanie na parze zielonej fasolki", ok. 33 minuty. Wskazówka: sos pomidorowy pasuje także doskonale do śródziemnomorskich sałatek warzywnych i sałatek do potraw z makaronu. Aby uzyskać rzadszy sos, należy dodać nieco oliwy.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych