Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy

Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Sałatka z kopru włoskiego, znanego jako fenkuł, to świetna propozycja na lekki i szybki lunch. Może być podana jako przystawka lub jako dodatek do dania głównego. Zwykle serwuje się ją zimą. Sprawdź, jak przygotować sałatkę z kopru włoskiego!

Składniki

1 bulwa kopru włoskiego
1 szt. pomarańczy
2 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżka soku z pomarańczy
skórka otarta z połowy pomarańczy
do smaku sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
120.2 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
16.5 g
Błonnik
2.2 g
Białko
5.5 g
Sól
1.7 g

Opis wykonania

Bulwę kopru włoskiego pokrój w cienkie plastry (w poprzek bulwy). Pomarańczę umyj, sparz wrzątkiem i zetrzyj skórkę z jej połowy. Pomarańczę obierz i pokrój w plastry, a plastry na pół lub na ćwiartki.

Całość przełóż do miski, dodaj oliwę i sok z pomarańczy oraz sól i skórkę otartą z pomarańczy.

Porada

Siekanie warzyw i ziół

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.

Bosh Logo
Bosh

Sałatkę dokładnie wymieszaj, przed podaniem możesz zostawić w lodówce.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych