Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy

4 porcje
15 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Bulwę kopru włoskiego pokrój w cienkie plastry (w poprzek bulwy). Pomarańczę umyj, sparz wrzątkiem i zetrzyj skórkę z jej połowy. Pomarańczę obierz i pokrój w plastry, a plastry na pół lub na ćwiartki.

Całość przełóż do miski, dodaj oliwę i sok z pomarańczy oraz sól i skórkę otartą z pomarańczy.
Porada
Siekanie warzyw i ziół
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.


Sałatkę dokładnie wymieszaj, przed podaniem możesz zostawić w lodówce.
Komentarze