

Sałatka z łososia, pieczarek, marchwi i rzeżuchy.
Marchew pokroić w cienkie paseczki. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Wszystko włożyć do perforowanego pojemnika do gotowania. Ułożyć na wierzchu cienkie plasterki łososia i gotować na parze według przepisu. W międzyczasie umyć rzeżuchę i osuszyć wirując. Do dresingu dodać podane składniki. Grzyby, marchew i łososia wyłożyć na cztery talerze i skropić dresingiem. Na wierzchu ułożyć bejcowanego łososia i posypać rzeżuchą. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gotowanie na parze 80⁰C 1 i 1/2 -2 minut. Wariant: rzeżuchę można zastąpić pęczkiem rukoli. Wyłożyć na cztery talerze 2/3 polać dresingiem. Wyłożyć na wierzch łososia, warzywa i grzyby. Skropić resztą dresingu.