Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sałatka z łososia, pieczarek, marchwi i rzeżuchy.

Składniki

marchwie
200 g pieczarek
200 g filetu z łososia, pokrojonego w cienkie plasterki
100 g bejcowanego łososia w plastrach
100 g rzeżuchy
Na dresing:
4 łyżka śmietany
1 łyżka tartego chrzanu ze słoika
sól, biały pieprz
sok z jednej cytryny
2 łyżka oleju

Opis wykonania

Marchew pokroić w cienkie paseczki. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Wszystko włożyć do perforowanego pojemnika do gotowania. Ułożyć na wierzchu cienkie plasterki łososia i gotować na parze według przepisu. W międzyczasie umyć rzeżuchę i osuszyć wirując. Do dresingu dodać podane składniki. Grzyby, marchew i łososia wyłożyć na cztery talerze i skropić dresingiem. Na wierzchu ułożyć bejcowanego łososia i posypać rzeżuchą. Sposób nastawiania: piekarnik parowy: gotowanie na parze 80⁰C 1 i 1/2 -2 minut. Wariant: rzeżuchę można zastąpić pęczkiem rukoli. Wyłożyć na cztery talerze 2/3 polać dresingiem. Wyłożyć na wierzch łososia, warzywa i grzyby. Skropić resztą dresingu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy