Sałatka z truskawkami i szparagami
![Sałatka z truskawkami i szparagami](https://akademiasmaku.pl/storage/7868/conversions/salatka-z-truskawkami-i-szparagami-5052-single.webp)
2 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Sałatka z truskawkami i szparagami
Sałatka z truskawkami i szparagami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10134/conversions/bqxPkdekpg72M3-thumb.webp)
Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokrój na ćwiartki.
Sos: wymieszaj oliwę z octem balsamicznym i miodem, posól do smaku. Dodaj truskawki, całość wymieszaj.
Listki mięty drobno posiekaj.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10133/conversions/EHCBC3EqIWSfja-thumb.webp)
Obcinamy zdrewniałe końce szparagów (ok. 2 cm) i myjemy warzywa.
Szparagi układamy na papierze do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy solą i wrzucamy do piekarnika, wybierając funkcję PerfectRoast (zwyczajny piekarnik funkcja termoobieg 15-18 minut 180 stopni).
Porada
Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja potrawa będzie perfekcyjna.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10135/conversions/yxigfdHvSe93BP-thumb.webp)
Upieczone szparagi wyłóż na talerzu.
Na nich łyżeczką układaj kulki z sera koziego.
Na górze połóż truskawki z sosem, a pozostałym w misce sosem polewej obficie całość.
Posyp posiekaną miętą.
Komentarze