Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Połączenie szparagów i truskawek to zawsze dobry pomysł! Dopełnienie całości miętą i octem balsamicznym to już pełnia smaku i radości z jedzenia.

Składniki

0,5 kg szparagów
20 dkg truskawek
małe opakowanie serka koziego naturalnego
2 łyżki oliwy
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
6 listków mięty
1 łyżka oliwy do pieczenia szparagów
sól do smaku

Opis wykonania

Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokrój na ćwiartki.

Sos: wymieszaj oliwę z octem balsamicznym i miodem, posól do smaku. Dodaj truskawki, całość wymieszaj.

Listki mięty drobno posiekaj.

Obcinamy zdrewniałe końce szparagów (ok. 2 cm) i myjemy warzywa.

Szparagi układamy na papierze do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy solą i wrzucamy do piekarnika, wybierając funkcję PerfectRoast (zwyczajny piekarnik funkcja termoobieg 15-18 minut 180 stopni).

Porada

Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja potrawa będzie perfekcyjna.

Bosh Logo
Bosh

Upieczone szparagi wyłóż na talerzu. 

Na nich łyżeczką układaj kulki z sera koziego.

Na górze połóż truskawki z sosem, a pozostałym w misce sosem polewej obficie całość.

Posyp posiekaną miętą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych