Sałatka z truskawkami i szparagami
2 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Sałatka z truskawkami i szparagami
Sałatka z truskawkami i szparagami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokrój na ćwiartki.
Sos: wymieszaj oliwę z octem balsamicznym i miodem, posól do smaku. Dodaj truskawki, całość wymieszaj.
Listki mięty drobno posiekaj.
Obcinamy zdrewniałe końce szparagów (ok. 2 cm) i myjemy warzywa.
Szparagi układamy na papierze do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy solą i wrzucamy do piekarnika, wybierając funkcję PerfectRoast (zwyczajny piekarnik funkcja termoobieg 15-18 minut 180 stopni).
Porada
Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja potrawa będzie perfekcyjna.
Upieczone szparagi wyłóż na talerzu.
Na nich łyżeczką układaj kulki z sera koziego.
Na górze połóż truskawki z sosem, a pozostałym w misce sosem polewej obficie całość.
Posyp posiekaną miętą.
Komentarze