Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
W kuchni - jak w życiu - przeciwieństwa się przyciągają. Słodki lubi się z kwaśnym, nawet jeżeli na pierwszy rzut oka połączenie składników takich jak mango i ogórek brzmi zbyt ekstrawagancko. Dobra salsa musi zaskakiwać, i właśnie połączenie słodkiego i soczystego mango z wytrawnym, chrupiącym ogórkiem to strzał w dziesiątkę.

Składniki

Dojrzałe mango
Zielony ogórek
Sok z limonki
Papryczka chili
Oliwa z oliwek
Świeży tymianek
1 ząbek czosnku

Opis wykonania

1

Mango i ogórka obierz ze skóry i pokrój w kostkę o takich samych rozmiarach.

2

Pozostałe składniki umieść w pojemniku blendera i zmiksuj dokładnie.

Porada

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.



Bosh Logo
Bosh
3

Następnie połącz mango, ogórka i sos. Delikatnie zamieszaj, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.

4

Serwuj salsę jako dodatek do dań mięsnych i warzywnych, a także jako główny element sałatki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych