Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli

Opis wykonania

Sandacz pieczony w ziołach z salsą z papryki świetnie sprawdzi się jako wykwintny obiad.

Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli - krok 1

Filet z sandacza dokładnie oczyszczamy i wkładamy do mleka na 2 godziny.

Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli - krok 2

Wszystkie składniki salsy mieszamy i wlewamy do naczynia żaroodpornego.

Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli - krok 3

Na salsie układamy filety z sandacza (skórą do góry) i odkładamy do lodówki na 1 godzinę, żeby mięso nabrało smaku.

Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli - krok 4

Tak przygotowaną rybę zasypujemy solą morską i pieczemy przez 20 min w temperaturze 230 stopni.