Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli

Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Sandacz pieczony w ziołach z salsą z papryki świetnie sprawdzi się jako wykwintny obiad.

Składniki

800 g filetu z sandacza
Salsa:
1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę 2x2 mm)
50 ml wina
1 zielona papryka (pokrojona w kostkę 2x2 mm)
1/2 pęczka posiekanej kolendry
50 ml oliwy z oliwek
2 łyźki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka młotkowanego pieprzu zielonego

Opis wykonania

Filet z sandacza dokładnie oczyszczamy i wkładamy do mleka na 2 godziny.

Wszystkie składniki salsy mieszamy i wlewamy do naczynia żaroodpornego.

Porada

Aby pozbyć się intensywnego zapachu mięsa lub sera z lodówki, wystarczy na jedną noc włożyć do niej kostkę węgla w tetrowym ręczniku kuchennym.

Bosh Logo
Bosh

Na salsie układamy filety z sandacza (skórą do góry) i odkładamy do lodówki na 1 godzinę, żeby mięso nabrało smaku.

Tak przygotowaną rybę zasypujemy solą morską i pieczemy w piekarniku przez 20 min w temperaturze 230 stopni.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych