Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli według Mateusza Gesslera

Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli według Mateusza Gesslera
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Sandacz pieczony w ziołach z salsą z papryki świetnie sprawdzi się jako wykwintny obiad.

Składniki

800 g - filetu z sandacza
Salsa
1 szt. - czerwonej papryki pokrojonej w kostkę 2x2 cm
1 szt. - papryki zielonej pokrojonej w kostkę 2x2 cm
50 ml - wina
1/2 pęczka - kolendry, drobno siekanej
50 ml - oliwy z oliwek
2 łyżki - natki pietruszki, drobno siekanej
1 łyżka - pieprzu zielonego młotkowanego
- sól morska

Opis wykonania

1

Filet z sandacza dokładnie oczyszczamy i wkładamy do mleka na 2 godziny.

2

Wszystkie składniki salsy mieszamy i wlewamy do naczynia żaroodpornego.

Porada

Para i ciepło to duet idealny! Dlatego piekarnik marki Bosch z dodatkiem pary to gwarancja miękkich i soczystych potraw.



Bosh Logo
Bosh
3

Na salsie układamy filety z sandacza (skórą do góry) i odkładamy do lodówki na 1 godzinę, żeby mięso nabrało smaku.

4

Tak przygotowaną rybę zasypujemy solą morską i pieczemy w piekarniku przez 20 min w temperaturze 230 stopni.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych