Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli według Mateusza Gesslera
4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli według Mateusza Gesslera
Sandacz pieczony w ziołach w skorupie soli według Mateusza Gesslera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filet z sandacza dokładnie oczyszczamy i wkładamy do mleka na 2 godziny.
Wszystkie składniki salsy mieszamy i wlewamy do naczynia żaroodpornego.
Porada
Aby pozbyć się intensywnego zapachu mięsa lub sera z lodówki, wystarczy na jedną noc włożyć do niej kostkę węgla w tetrowym ręczniku kuchennym.
Na salsie układamy filety z sandacza (skórą do góry) i odkładamy do lodówki na 1 godzinę, żeby mięso nabrało smaku.
Tak przygotowaną rybę zasypujemy solą morską i pieczemy w piekarniku przez 20 min w temperaturze 230 stopni.
Komentarze