Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Klasyczne potrawy na Wielkanoc zwykle kojarzą się z czasochłonnym przyrządzaniem wielkanocnego śniadania czy obiadu. Tymczasem część z nich możecie przygotować szybko i sprawnie. Takim właśnie rarytasem jest pieczeń ze schabu, którą nie dość że możecie przygotować z wyprzedzeniem, to z powodzeniem zagra główną rolę na wielkanocnym stole.

Składniki

1 kg schabu
1 główka czosnku
Oliwa z oliwek
Mieszanka ulubionych ziół, np. zioła prowansalskie, słodka papryka, kminek, majeranek, sól, grubo zmielony pieprz
Rękaw do pieczenia

Opis wykonania

Solidny kawałek schabu – umyty i osuszony – natnij delikatnie ostrym nożykiem i nadziewaj ząbkami czosnku.

Natrzyj dokładnie solą i mieszanką ulubionych przypraw z dodatkiem oliwy. Proponuję, żeby w skład mieszanki weszła słodka papryka, zioła prowansalskie, grubo zmielony pieprz i odrobina mielonego kminku.

Tak zamarynowane mięso wstaw do lodówki na całą noc. Po tym czasie zapakuj schab do rękawa foliowego i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 60 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy