Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pięknie pachną bazylią i smakują znakomicie.

Składniki

2-3 szt. selery korzeniowe
1 garść liście bazyli
1 garść por część zielona
2 szt. jajko
5 łyżka bułka tarta
1 szczypta sól,pieprz
4 łyżka olej do smażenia
8 szt. pomidorki koktajlowe

Opis wykonania

Selery umyć i obrać a następnie pokroić w 1cm krążki.Włożyć do osolonego wrzątku i gotować przez 15 min.Wyjąć łyżką cedzakowa na talerze z wody i osączyć.Oprószyć solą i pieprzem.Bazylię świeżą i część zieloną pora drobno posiekać.Wymieszać z bułką tartą.Gotowe krążki selerowe panierować w roztrzepanym jajku a potem panierce ziołowej.Smażyć gorącym oleju z obu stron.Wyłożyć na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.Kotleciki podawać z pomidorkami koktajlowymi.Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Bardzo dobre ☺️ idealne do pracy ☺️
olesia
Smakują na ciepło i na zimno jako przekąska.