Selerowe kotleciki
 
                                            4 porcje
Średnie
                    Pięknie pachną bazylią i smakują znakomicie.
                
                Składniki
2-3 szt. selery korzeniowe
                                                            1 garść liście bazyli
                                                            1 garść por część zielona
                                                            2 szt. jajko 
                                                            5 łyżka bułka tarta
                                                            1 szczypta sól,pieprz
                                                            4 łyżka olej do smażenia
                                                            8 szt. pomidorki koktajlowe
                                                    Selerowe kotleciki
Selerowe kotleciki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Selery umyć i obrać a następnie pokroić w 1cm krążki.Włożyć do osolonego wrzątku i gotować przez 15 min.Wyjąć łyżką cedzakowa na talerze z wody i osączyć.Oprószyć solą i pieprzem.Bazylię świeżą i część zieloną pora drobno  posiekać.Wymieszać z bułką tartą.Gotowe krążki selerowe panierować w roztrzepanym jajku a potem panierce ziołowej.Smażyć gorącym oleju z obu stron.Wyłożyć na ręcznik papierowy aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.Kotleciki podawać z pomidorkami koktajlowymi.Smacznego!
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
     
                     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze