Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Sernik bez sera? Tak, to możliwe. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować pyszny, puszysty i delikatny sernik na bazie jogurtu z waniliową nutą.

Składniki

120 g masła
700 g jogurtu naturalnego lub greckiego
5 średnich jajek
1 budyń waniliowy
50 g cukru
250 g truskawek

Opis wykonania

1

Truskawki odszypułkuj, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

2

Masło włóż do małego rondla i podgrzewaj, aby masło się roztopiło. Odstaw z płyty grzewczej do przestudzenia.

Porada

Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.



Bosh Logo
Bosh
3

W misie robota kuchennego umieść jogurt, jajka, budyń, cukier i przestudzone masło.

Wszystko zmiksuj do połączenia składników.

5

Masę wylej do tortownicy wysmarowanej masłem. Wrzuć pokrojone truskawki.

Sernik wstaw do piekarnika z funkcją grzania góra/dół nagrzanego do 160 stopni. Sernik piecz ok. 90 minut.

5

Po upieczeniu nie wyciągaj sernika z piekarnika przez ok. 15 minut. Następnie uchyl drzwi piekarnika i pozostaw kolejne 15 minut.

Sernik po przestudzeniu wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Aleksandra J
Troche oklapł 😉