Sernik bez sera
![Sernik bez sera](https://akademiasmaku.pl/storage/7679/conversions/sernik-bez-sera-4852-single.webp)
4 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Sernik bez sera
Sernik bez sera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9426/conversions/is9yXZ07CIQZcG-thumb.webp)
Truskawki odszypułkuj, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9427/conversions/yg0cfGpA0mvJyS-thumb.webp)
Masło włóż do małego rondla i podgrzewaj, aby masło się roztopiło. Odstaw z płyty grzewczej do przestudzenia.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9428/conversions/dxYlyTW9ESQOeK-thumb.webp)
W misie robota kuchennego umieść jogurt, jajka, budyń, cukier i przestudzone masło.
Wszystko zmiksuj do połączenia składników.
![5](https://akademiasmaku.pl/storage/9429/conversions/6XXl2NMzCIP5yk-thumb.webp)
Masę wylej do tortownicy wysmarowanej masłem. Wrzuć pokrojone truskawki.
Sernik wstaw do piekarnika z funkcją grzania góra/dół nagrzanego do 160 stopni. Sernik piecz ok. 90 minut.
![5](https://akademiasmaku.pl/storage/9430/conversions/AyBYXqIwwqfWNl-thumb.webp)
Po upieczeniu nie wyciągaj sernika z piekarnika przez ok. 15 minut. Następnie uchyl drzwi piekarnika i pozostaw kolejne 15 minut.
Sernik po przestudzeniu wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Komentarze