Sernik bez sera

4 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Sernik bez sera
Sernik bez sera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Truskawki odszypułkuj, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

Masło włóż do małego rondla i podgrzewaj, aby masło się roztopiło. Odstaw z płyty grzewczej do przestudzenia.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.


W misie robota kuchennego umieść jogurt, jajka, budyń, cukier i przestudzone masło.
Wszystko zmiksuj do połączenia składników.

Masę wylej do tortownicy wysmarowanej masłem. Wrzuć pokrojone truskawki.
Sernik wstaw do piekarnika z funkcją grzania góra/dół nagrzanego do 160 stopni. Sernik piecz ok. 90 minut.

Po upieczeniu nie wyciągaj sernika z piekarnika przez ok. 15 minut. Następnie uchyl drzwi piekarnika i pozostaw kolejne 15 minut.
Sernik po przestudzeniu wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
Komentarze