Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sernik bez sera

Opis wykonania

Sernik bez sera? Tak, to możliwe. W Akademii Smaku pokażę, jak przygotować pyszny, puszysty i delikatny sernik na bazie jogurtu z waniliową nutą.

Sernik bez sera - krok 1

Truskawki odszypułkuj, umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

Sernik bez sera - krok 2

Masło włóż do małego rondla i podgrzewaj, aby masło się roztopiło. Odstaw do przestudzenia

Sernik bez sera - krok 3

W misie robota kuchennego umieść jogurt, jajka, budyń, cukier i przestudzone masło.

Wszystko zmiksuj do połączenia składników.

Sernik bez sera - krok 4

Masę wylej do tortownicy wysmarowanej masłem. Wrzuć pokrojone truskawki.

Sernik wstaw do piekarnika z funkcją grzania góra/dół nagrzanego do 160 stopni C. Sernik piecz ok. 90 minut.

Sernik bez sera - krok 5

Po upieczeniu nie wyciągaj sernika z piekarnika przez ok. 15 minut. Następnie uchyl drzwi piekarnika i pozostaw kolejne 15 minut.

Sernik po przestudzeniu wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.