Sernik z chia i musem truskawkowym
9 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Sernik chia
Sernik chia
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
MASA SEROWA 1. Zblenduj jogurt z twarogiem, wymieszaj z chia i wstaw do lodówki na 1h, w międzyczasie pomieszaj. 2. Żelatynę zalej wodą (w misce, która będzie odporna na wysokie temperatury) i zostaw do napęcznienia. 3. Po paru minutach zrób "kąpiel wodną", trzymaj żelatynę nad wodą do momentu rozpuszczenia. 4. Masę serową wymieszaj z odżywką (opcjonalnie), ksylitolem lub erytrolem, wanilią. 5. 2-3 łyżki takiej masy wymieszaj z żelatyną, aby ją zahartować. 6. Wlej masę z żelatyną do masy serowej i wymieszaj. 7. Wylej do tortownicy wysmarowanej olejem kokosowym i wstawiamy do lodówki do stężenia. MASA TRUSKAWKOWA 1. Truskawki zblenduj z ksylitolem lub erytrolem. 2. Herbatę zaparz we wrzątku. 3. Do lekko przestudzonego wrzątku wsyp żelatynę. 4. Wlej to do truskawek. 5. Ostudź i wlej na tężejącą masę serową. SMACZNEGO:)
Komentarze