Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
sernik na zimno z pieczoną dynią i miodem

Składniki

1 kg dynia
1 kg twaróg mielony
5 łyżka miód
1 szt. biszkopty opakowanie
1 szt. cukier wanilinowy
70 g żelatyna
1,5 szklanka sok z pomarańczy

Opis wykonania

Twaróg mieszamy z 4 łyżkami miodu, cukrem wanilinowym. Dynię pieczemy i blendujemy z odrobiną wody. zostawiamy 1,5 szkl, a resztę dodajemy do sera razem z 40 gramami rozpuszczonej żelatyny. Masę serową wylewamy na blachę wyłożoną biszkoptami i wstawiamy do lodówki. Pozostały mus z dyni mieszamy z sokiem z pomarańczy, 3 łyżkami miodu i 30g żelatyny. Gdy sernik stężeje w lodówce to wylewamy na niego mus z dyni z żelatyną i czekamy, aż ciasto się schłodzi. Jest przepyszne i świetnie się prezentuje.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych