Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Delikatny sernik o smaku mango, połączony z kwaskowatymi malinami i słodkimi kruchymi ciasteczkami to idealny deser na rodzinne spotkania :)

Składniki

0,5 kg twaróg sernikowy
200 g mascarpone
100 g cukier
1 szt. mango
200 g markizy czekoladowe
150 g maliny
0,5 szt. cytryna
3 szt. listki żelatyny
60 g masło

Opis wykonania

1. Z markiz wyjmujemy krem, a kruche "spody" blendujemy na piasek. Masło roztapiamy i wlewamy do zmielonych ciasteczek. Wszystko razem mieszamy i wsypujemy do tortownicy delikatnie ugniatając, tak zrobiony spód wstawiamy na 10 min do lodówki do zastygnięcia. 2.Twaróg, serek mascarpone, krem z ciasteczek i połowę cukru dokładnie miksujemy ze sobą. Mango obieramy i blendujemy. 2 listki żelatyny moczymy przez 5 min w zimnej wodzie, następnie odsączamy listki i podgrzewamy do rozpuszczenia się żelatyny. Gdy będzie płynna dodajemy do niej łyżkę pulpy z mango, a gdy mango połączy się z żelatyną całość wlewamy do reszty zblendowanego mango. Następnie masę serową łączymy z masą mango i wszystko dokładnie mieszamy razem. Na spód ciasteczkowy wylewamy masę sernikową i wstawiamy do lodówki na 1h. 3. Maliny blendujemy z cukrem i sokiem z cytryny, żelatynę przygotowujemy tak jak na masę serową, ale tym razem tylko jeden listek. Łączymy maliny z żelatyną i wszystko razem delikatnie wylewamy na zastygnięty sernik i odstawiamy do lodówki na całą noc. Rano sernik jest gotowy. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych