Sernik z mango i malinami
4 porcje
Średnie
Składniki
Sernik z mango i malinami
Sernik z mango i malinami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Z markiz wyjmujemy krem, a kruche "spody" blendujemy na piasek. Masło roztapiamy i wlewamy do zmielonych ciasteczek. Wszystko razem mieszamy i wsypujemy do tortownicy delikatnie ugniatając, tak zrobiony spód wstawiamy na 10 min do lodówki do zastygnięcia. 2.Twaróg, serek mascarpone, krem z ciasteczek i połowę cukru dokładnie miksujemy ze sobą. Mango obieramy i blendujemy. 2 listki żelatyny moczymy przez 5 min w zimnej wodzie, następnie odsączamy listki i podgrzewamy do rozpuszczenia się żelatyny. Gdy będzie płynna dodajemy do niej łyżkę pulpy z mango, a gdy mango połączy się z żelatyną całość wlewamy do reszty zblendowanego mango. Następnie masę serową łączymy z masą mango i wszystko dokładnie mieszamy razem. Na spód ciasteczkowy wylewamy masę sernikową i wstawiamy do lodówki na 1h. 3. Maliny blendujemy z cukrem i sokiem z cytryny, żelatynę przygotowujemy tak jak na masę serową, ale tym razem tylko jeden listek. Łączymy maliny z żelatyną i wszystko razem delikatnie wylewamy na zastygnięty sernik i odstawiamy do lodówki na całą noc. Rano sernik jest gotowy. Smacznego!
Komentarze