Śledzie z żurawiną
4 porcje
150 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Śledzie z żurawiną
Śledzie z żurawiną
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filety śledzia namocz w całości w misce wody przez około 2 godziny. Następnie śledzie odsącz i pokrój 2–3 cm paski.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę oraz posól, aby była miękka.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Żurawinę umieść w garnku zalej wodą i podgrzej na małej mocy płyty grzewczej przez kilka minut. Po 5–10 minutach odcedź.
W słoiku układaj na przemian śledzie, żurawinę, cebulę, dodaj przyprawy. Zalej olejem, tak by śledzie były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą noc.
Komentarze