Śledzie z żurawiną
![Śledzie z żurawiną](https://akademiasmaku.pl/storage/7732/conversions/sledzie-z-zurawina-4907-single.webp)
4 porcje
150 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Śledzie z żurawiną
Śledzie z żurawiną
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9605/conversions/KDnporUJ3oRjnZ-thumb.webp)
Filety śledzia namocz w całości w misce wody przez około 2 godziny. Następnie śledzie odsącz i pokrój 2–3 cm paski.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9606/conversions/8uMPJRBe4CrdQW-thumb.webp)
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę oraz posól, aby była miękka.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9607/conversions/fMVbjmFO3ElOG1-thumb.webp)
Żurawinę umieść w garnku zalej wodą i podgrzej na małej mocy płyty grzewczej przez kilka minut. Po 5–10 minutach odcedź.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9608/conversions/y5FzrNEFWrUHCr-thumb.webp)
W słoiku układaj na przemian śledzie, żurawinę, cebulę, dodaj przyprawy. Zalej olejem, tak by śledzie były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą noc.
Komentarze