Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

150 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Śledzie są jednym z tradycyjnych dań na świątecznym stole. Wypróbuj przepis na śledzie z dodatkiem żurawiny. Warto wziąć pod uwagę ten przepis przygotowując menu świąteczne.

Składniki

6 filetów śledziowych najlepiej matiasów
3 łyżki suszonej żurawiny
1 cebula
olej roślinny, np. rzepakowy
sól, pieprz
1 goździk

Opis wykonania

1

Filety śledzia namocz w całości w misce wody przez około 2 godziny. Następnie śledzie odsącz i pokrój 2–3 cm paski.

2

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę oraz posól, aby była miękka.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.



Bosh Logo
Bosh
3

Żurawinę umieść w garnku zalej wodą i podgrzej na małej mocy płyty grzewczej przez kilka minut. Po 5–10 minutach odcedź.

4

W słoiku układaj na przemian śledzie, żurawinę, cebulę, dodaj przyprawy. Zalej olejem, tak by śledzie były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą noc.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Baaaaardzo lubię to połączenie.
Marta
Ze słodką nutą, mniam!
Testerka84
Bardzo smaczne