Kuskus z dynią i brukselką
4 porcje
Średnie
4.5 (Ilość ocen: 2)
Kasza kuskus z dynią i brukselką może stanowić samodzielne danie lub pożywny dodatek do obiadu.
Składniki
100 g kasza kuskus
0,5 szt. dynia piżmowa
10-15 szt. brukselka
1 szt. cebula
0,5 szt. papryka czerwona
1 łyżka oliwa z oliwek
0,5 szt. pęczek natki pietruszki
Kuskus z dynią i brukselką
Kuskus z dynią i brukselką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotować kaszę kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja zazwyczaj zalewam ją bulionem lub osoloną wodą na wysokość 1 cm ponad kaszę . Odstawić do wchłonięcia płynu. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucać w kolejności w odstępach 2-3 minutowych: pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili paprykę, kostki dyni, ćwiartki brukselek. Jak już warzywa są miękkie to wsypujemy kaszę i na sam koniec poszatkowaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Komentarze