Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smakuje tak jak wygląda

Składniki

Ryż parboleid (woreczek)
1 szt. Banan
Kakao, mleko, syrop klonowy
130-150 g Serek naturalnych

Opis wykonania

Do ugotowanego ryżu Parboiled dodałam troszkę mleka i dużo kakao – wszystko lekko zblendowałam – po wystygnięciu połowę przełożyłam do słoiczka (ciemna warstwa - zbita), do reszty dodałam banana i więcej mleka - lekko zblendowałam i wyłożyłam prawie wszystko do słoika (warstwa jaśniejsza - mniej zbita), resztę rozcieńczyłam mlekiem i dodałam troszkę słodzidła (warstwa najaśniejsza - płynna). Wszystko przykryłam obranym plasterkiem jabłka (odcięłam przy ogonku, by móc włożyć tam krótką słomkę). A do miski, którą wcześniej używałam: dodałam serek naturalny, dużo kakao, trochę słodzidła i dokładnie wymieszałam (konsystencja dobrze ubitej śmietany) i wyłożyłam wszystko na jabłko - udekorowałam jak na zdjęciu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych