Ślinka cieknie
1 porcje
30 min
Łatwe
Smakuje tak jak wygląda
Składniki
Ryż parboleid (woreczek)
1 szt. Banan
Kakao, mleko, syrop klonowy
130-150 g Serek naturalnych
Ślinka cieknie
Ślinka cieknie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Do ugotowanego ryżu Parboiled dodałam troszkę mleka i dużo kakao – wszystko lekko zblendowałam – po wystygnięciu połowę przełożyłam do słoiczka (ciemna warstwa - zbita), do reszty dodałam banana i więcej mleka - lekko zblendowałam i wyłożyłam prawie wszystko do słoika (warstwa jaśniejsza - mniej zbita), resztę rozcieńczyłam mlekiem i dodałam troszkę słodzidła (warstwa najaśniejsza - płynna). Wszystko przykryłam obranym plasterkiem jabłka (odcięłam przy ogonku, by móc włożyć tam krótką słomkę). A do miski, którą wcześniej używałam: dodałam serek naturalny, dużo kakao, trochę słodzidła i dokładnie wymieszałam (konsystencja dobrze ubitej śmietany) i wyłożyłam wszystko na jabłko - udekorowałam jak na zdjęciu.
Komentarze