Słonecznie kokosowy pudding z tapioki
4 porcje
30 min
Łatwe
Niezwykle słoneczny deserek dla fanów kokosa, soczystego mango i aromatycznej marakui. Daj się ponieść zmysłom.
Składniki
400 ml mleko kokosowe
0,5 szklanka tapioka
1 łyżeczka pasta waniliowa
1 szt. mango
400 ml mleko migdałowe lub ryżowe
1 szczypta sól himalajska
3 łyżka miód
Słonecznie kokosowy pudding z tapioki
Słonecznie kokosowy pudding z tapioki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Tapiokę wsyp do garnka i zalej mlekiem. Odstaw na minimum godzinę, by napęczniała. Równie dobrze możesz zostawić na noc. Po tym czasie dodajemy miód i pastę waniliową.. Dokładnie mieszamy podgrzewając. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż perełki tapioki staną się przezroczyste i miękkie. Przekładamy do naszego naczynia na deserek. Mango blendujemy na mus i dokładamy na przestudzony pudding. Na wierzchu dodajemy miąższ z marakui (licząc pół owocu na osobę). Smacznego!
Komentarze