Słonecznie kokosowy pudding z tapioki
 
                                            4 porcje
30 min
Łatwe
                    Niezwykle słoneczny deserek dla fanów kokosa, soczystego mango i aromatycznej marakui. Daj się ponieść zmysłom.
                
                Składniki
400 ml mleko kokosowe
                                                            0,5 szklanka tapioka
                                                            1 łyżeczka pasta waniliowa
                                                            1 szt. mango
                                                            400 ml mleko migdałowe lub ryżowe
                                                            1 szczypta sól himalajska 
                                                            3 łyżka miód
                                                    Słonecznie kokosowy pudding z tapioki
Słonecznie kokosowy pudding z tapioki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Tapiokę wsyp do garnka i zalej mlekiem. Odstaw na minimum godzinę, by napęczniała. Równie dobrze możesz zostawić na noc. Po tym czasie dodajemy miód i pastę waniliową.. Dokładnie mieszamy podgrzewając. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż perełki tapioki staną się przezroczyste i miękkie. Przekładamy do naszego naczynia na deserek. Mango blendujemy na mus i dokładamy na przestudzony pudding. Na wierzchu dodajemy miąższ z marakui (licząc pół owocu na osobę). Smacznego!
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
     
     
                    -thumb.webp) 
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze