Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Słonecznie kokosowy pudding z tapioki

Słonecznie kokosowy pudding z tapioki
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Niezwykle słoneczny deserek dla fanów kokosa, soczystego mango i aromatycznej marakui. Daj się ponieść zmysłom.

Składniki

400 ml mleko kokosowe
0,5 szklanka tapioka
1 łyżeczka pasta waniliowa
1 szt. mango
400 ml mleko migdałowe lub ryżowe
1 szczypta sól himalajska
3 łyżka miód

Opis wykonania

Tapiokę wsyp do garnka i zalej mlekiem. Odstaw na minimum godzinę, by napęczniała. Równie dobrze możesz zostawić na noc. Po tym czasie dodajemy miód i pastę waniliową.. Dokładnie mieszamy podgrzewając. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu do momentu, aż perełki tapioki staną się przezroczyste i miękkie. Przekładamy do naszego naczynia na deserek. Mango blendujemy na mus i dokładamy na przestudzony pudding. Na wierzchu dodajemy miąższ z marakui (licząc pół owocu na osobę). Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych