Śniadaniowe zielone tortille z dodatkami

2 porcje
20 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Śniadaniowe zielone tortille z dodatkami
Śniadaniowe zielone tortille z dodatkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Do wyższego wąskiego naczynia przełóż szpinak, przy użyciu rączki blenderowej zmiksuj go na jednolitą masę, dodaj jajka, (peperoncino opcjonalnie), sól i pieprz do smaku, całość dokładnie zmiksuj.

Patelnię rozgrzej, posmaruj oliwą, wylej połowę zmiksowanej masy, smaż z dwóch stron do lekkiego zarumienienia.

Na połówkę tortilli wysyp ser, ułóż awokado, pomidory, chorizo, zamknij całość. Podpiekaj tortillę z obydwu stron do momentu roztopienia sera.
Komentarze