Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Śniadaniowy omlet z mozzarellą, warzywami i ziołami

Śniadaniowy omlet z mozzarellą, warzywami i ziołami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3.67 (Ilość ocen: 3)


Rozpocznij poranek od śniadaniowego omletu z mozzarellą, który jest symbolem świeżości i lekkości. Delikatna mozzarella, chrupiące warzywa i aromatyczne zioła tworzą doskonałe połączenie, które zaspokoi apetyt i doda energii na cały dzień. Ten kolorowy i zdrowy początek dnia jest nie tylko łatwy w przygotowaniu, ale również daje nieskończone możliwości dostosowania do indywidualnych preferencji.

Składniki

4 szt. - jajek
0,5 szt. - cukinii
100 g - pomidorków koktajlowych
- listki świeżej bazylii
1 opakowanie - mozzarelli
- sól i pieprz
- oliwa do posmarowania patelni

Opis wykonania

Krok 1

Cukinię przekrój na pół i pokrój w plastry. Pomidorki przekrój na pół. Mozzarellę pokrój w plastry. Trzy listki bazylii posiekaj.

Krok 2

Do wysokiej miski wbij jajka, przy użyciu rózgi wymieszaj jajka na jednolitą masę.

Dodaj plasterki cukinii, pomidorki, posiekaną bazylię oraz sól i pieprz. Całość delikatnie wymieszaj.

Krok 3

Żaroodporną patelnię, posmaruj oliwą, wylej do niej masę. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli. Do zapiekania omletu użyj funkcji Steam Plus w piekarniku – temperatura: 120 stopni, czas: 15 minut.

Gotowy omlet udekoruj świeżymi liśćmi bazylii.


Oceń przepis
Średnia ocen: 3.67, Ilość ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych