Śniadaniowy omlet z mozzarellą, warzywami i ziołami

2 porcje
20 min
Łatwe
4 (Liczba ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Śniadaniowy omlet z mozzarellą, warzywami i ziołami
Śniadaniowy omlet z mozzarellą, warzywami i ziołami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Cukinię przekrój na pół i pokrój w plastry. Pomidorki przekrój na pół. Mozzarellę pokrój w plastry. Trzy listki bazylii posiekaj.

Do wysokiej miski wbij jajka, przy użyciu rózgi wymieszaj jajka na jednolitą masę.
Dodaj plasterki cukinii, pomidorki, posiekaną bazylię oraz sól i pieprz. Całość delikatnie wymieszaj.

Żaroodporną patelnię, posmaruj oliwą, wylej do niej masę. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli. Do zapiekania omletu użyj funkcji Steam Plus w piekarniku – temperatura: 120 stopni, czas: 15 minut.
Gotowy omlet udekoruj świeżymi liśćmi bazylii.
Komentarze