Soczysta pierś z kurczaka z jesiennymi warzywami
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Soczyste piersi z kurczaka z jesiennymi warzywami
Soczyste piersi z kurczaka z jesiennymi warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piersi z kurczaka oczyść, przekrój w połowie wysokości. Ząbki czosnku rozgnieć. Rozmaryn drobno posiekaj.
W misce zrób marynatę, wymieszaj posiekany rozmaryn, suszoną paprykę, czosnek, oliwę oraz sól oraz pieprz. Do marynaty dodaj kawałki kurczaka, całość wymieszaj, przełóż do worka vacuum.
Z pomocą blendera z końcówką próżniową odessij powietrze, zostaw do zamarynowania na 30 minut, może być też na całą noc.
Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, ułóż kawałki zamarynowanego kurczaka. Piecz w piekarniku z użyciem programu ParaPlus, temperatura 120 stopni przez około 20–25 minut.
Obierz korzeń pietruszki i marchewki, odetnij cienkie końcówki, pokrój na słupki o długości ok. 4–5 cm. Paprykę pokrój w paski, cukinię pokrój w 4–5 cm słupki, obraną czerwoną cebulę pokrój w ósemki (8 części). Przełóż wszystkie warzywa do wyższej miski, dodaj oliwę, miód i sól, całość dobrze wymieszaj.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
Warzywa rozłóż na blaszce do pieczenia z AirFry poziom 1, na poziomie 3 włóż pełną blaszkę, do której będą ściekać soki z pieczenia.
Warzywa piecz przy użyciu funkcji AirFry w temperaturze 150 stopni przez 30 minut. Upieczone piersi z kurczaka podawaj z jesiennymi warzywami.
Komentarze