Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Soczysta pierś z kurczaka z jesiennymi warzywami

Opis wykonania

Soczysty kurczak? To możliwe! Wykorzystaj funkcję piekarnika ParaPlus i przygotuj pyszną i soczystą pierś z kurczaka z warzywami. To idealna potrawa na jesień i zimę. Spróbujesz?

Soczyste piersi z kurczaka z jesiennymi warzywami - krok 1

Piersi z kurczaka oczyść, przekrój w połowie wysokości. Ząbki czosnku rozgnieć. Rozmaryn drobno posiekaj.

W misce zrób marynatę, wymieszaj posiekany rozmaryn, suszoną paprykę, czosnek, oliwę oraz sól oraz pieprz. Do marynaty dodaj kawałki kurczaka, całość wymieszaj, przełóż do worka vacuum.

Soczyste piersi z kurczaka z jesiennymi warzywami - krok 2

Z pomocą blendera z końcówką próżniową odessij powietrze, zostaw do zamarynowania na 30 minut, może być też na całą noc.

Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, ułóż kawałki zamarynowanego kurczaka. Piecz w piekarniku z użyciem programu ParaPlus, temperatura 120 stopni przez około 20–25 minut.

Obierz korzeń pietruszki i marchewki, odetnij cienkie końcówki, pokrój na słupki o długości ok. 4–5 cm. Paprykę pokrój w paski, cukinię pokrój w 4–5 cm słupki, obraną czerwoną cebulę pokrój w ósemki (8 części). Przełóż wszystkie warzywa do wyższej miski, dodaj oliwę, miód i sól, całość dobrze wymieszaj.

Soczyste piersi z kurczaka z jesiennymi warzywami - krok 3

Warzywa rozłóż na blaszce do pieczenia z AirFry poziom 1, na poziomie 3 włóż pełną blaszkę, do której będą ściekać soki z pieczenia.

Warzywa piecz przy użyciu funkcji AirFry w temperaturze 150 stopni przez 30 minut. Upieczone piersi z kurczaka podawaj z jesiennymi warzywami.

Bosch do kuchni