Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sok z buraka i jabłka

Sok z buraka i jabłka

Opis wykonania

15 min
Łatwe
dla 2 osób

Doskonały w okresie jesienno-zimowym na poprawę odporności.

Można powiedzieć, że sok z buraka jest lekiem na całe zło – doskonale poprawia kondycję organizmu, wzmacnia odporność, leczy, a także odmładza i upiększa!



Opis wykonania



Buraki obierz ze skórki. Jabłka przekrój na pół i wytnij gniazda nasienne. Buraka i jabłko wyciśnij przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej. Do otrzymanego soku dodaj cytrynę i połowę ilości wody. Pozostałą wodę dodaj, jeśli sok jest zbyt gęsty lub ma zbyt intensywny smak.



TIP



Aby podkręcić smak soku można dodać do niego niewielką ilość imbiru.



Jeśli nie masz wyciskarki, sok przygotujesz również przy pomocy blendera. Jednak konieczne będzie zblanszowanie buraka i dodanie dodatkowego jabłka i 2 szklanek wody.


Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Kulinarne triki – co o nich wiesz?

Co zrobić, żeby deska do krojenia była stabilna?