Sok z buraka i jabłka
2 porcje
15 min
Łatwe
4.33 (Ilość ocen: 3)
Zdrowe soki to doskonała przekąska, która dostarczy nam nie tylko energii, ale także witamin. Sok z buraka i jabłka to prawdziwa bomba witaminowa! Jak zrobić dobry sok z buraka? Sprawdź nasz przepis!
Składniki
4 szt. małe buraki
2 szt. duże jabłka
1 łyżka soku z cytryny
2 szklanka woda
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
164 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
31.4 g
Błonnik
3.5 g
Białko
7.3 g
Sól
0.2 g
Sok z buraka i jabłka
Sok z buraka i jabłka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Buraki i jabłka obierz ze skórki. Z jabłek usuń szypułki. Produkty wrzuć do wyciskarki. Alternatywnie możesz użyć blendera.
Do powstałego soku dodaj wody i sok z cyntryny. Intensywność smaku i gęstość możesz dostosować ilością wody.
Sok ten stanowi świetny dodatek do śniadania. Jego smak możesz wzbogacić korzeniem imbiru.
Komentarze