Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.33 (Ilość ocen: 3)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowe soki to doskonała przekąska, która dostarczy nam nie tylko energii, ale także witamin. Sok z buraka i jabłka to prawdziwa bomba witaminowa! Jak zrobić dobry sok z buraka? Sprawdź nasz przepis!

Składniki

4 szt. małe buraki
2 szt. duże jabłka
1 łyżka soku z cytryny
2 szklanka woda

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
164 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
31.4 g
Błonnik
3.5 g
Białko
7.3 g
Sól
0.2 g

Opis wykonania

Buraki i jabłka obierz ze skórki. Z jabłek usuń szypułki. Produkty wrzuć do wyciskarki. Alternatywnie możesz użyć blendera. 

Do powstałego soku dodaj wody i sok z cyntryny. Intensywność smaku i gęstość możesz dostosować ilością wody.

Sok ten stanowi świetny dodatek do śniadania. Jego smak możesz wzbogacić korzeniem imbiru.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4.33, Ilość ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Polecam ja robię w wyciskarce wolno obrotowej Zdrowo i smacznie