Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sorbet truskawkowy z miętą

Opis wykonania

  1. Jeśli używasz świeżych truskawek, oczyść je i pokrój na mniejsze kawałki. Jeśli używasz mrożonych truskawek, upewnij się, że są rozmrożone.

    W rondelku połącz cukier, sok z cytryny i liście mięty. Podgrzewaj na średniej mocy płyty grzewczej, mieszając, aż cukier się rozpuści i składniki się połączą. Następnie zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia.

  2. Umieść truskawki w blenderze robota kuchennego i dodaj przygotowany syrop cukrowo-miętowy. Zblenduj składniki na gładką masę.

    Zamocuj przystawkę do lodów i włącz na 2 poziom prędkości. Powoli wlewaj truskawkową masę i na koniec zmniejsz prędkość na 1. Pozwól, aby przystawka zamroziła i zamieniła masę w sorbet – powinno to zająć od 40 minut do godziny.

  3. Gdy sorbet osiągnie odpowiednią konsystencję, wyjmij go z przystawki do lodów i przełóż do pojemnika na sorbet. Jeśli chcesz, możesz go jeszcze zamrozić przez kilka godzin.

    Pyszny sorbet truskawkowy z miętą serwuj w miseczkach lub w formie kulek. Możesz udekorować go listkami mięty lub dodatkowymi truskawkami.

Bosch do kuchni