Sos tysiąca wysp
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Sos tysiąca wysp
Sos tysiąca wysp
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przelane wcześniej wrzątkiem jajo wbij do naczynia od blendera, dodaj musztardę i ocet, cukier, szczyptę soli i trochę pieprzu.
Użyj blendera Bosch z rózgą, zacznij miksować i powoli małym strumieniem wlewaj olej. Miksuj do momentu, kiedy majonez osiągnie puszystą konsystencję.
Do tak przygotowanego majonezu dodaj startego na małych oczkach ogórka konserwowego, bardzo drobno posiekaną cebulę, ketchup, pieprz cayenne. Opcjonalnie można doprawić większą ilością octu oraz cukrem.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Tak przygotowany sos można trzymać w lodówce przez kilka dni.
Komentarze