Surówka z czerwonej kapusty

4 porcje
30 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 3)
Surówka z czerwonej kapusty sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub samodzielna lekka przekąska. Prosta w przygotowaniu, a jednocześnie pełna witamin.
Składniki
400 g - czerwonej kapusty
4 łyżki - majonezu
3 łyżki - soku z cytryny
2 łyżki - jogurtu
1 łyżeczka - chrzanu
1 łyżeczka - koperku
1 łyżeczka - cukru
- sól do smaku
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
172 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
7.6 g
Błonnik
2.8 g
Białko
2.6 g
Sól
0.8 g
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Kapustę rozdrobnij w przystawce blendera z nożami tnącymi.

Do rozdrobnionej kapusty dodaj: majonez, jogurt, koper chrzan i cukier.

Wymieszaj i dopraw solą do smaku.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.

Komentarze