Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Surówka z czerwonej kapusty sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub samodzielna lekka przekąska. Prosta w przygotowaniu, a jednocześnie pełna witamin.

Składniki

400 g - czerwonej kapusty
4 łyżki - majonezu
3 łyżki - soku z cytryny
2 łyżki - jogurtu
1 łyżeczka - chrzanu
1 łyżeczka - koperku
1 łyżeczka - cukru
- sól do smaku

Opis wykonania

Krok 1

Kapustę rozdrobnij w przystawce blendera z nożami tnącymi.

Krok 2

Do rozdrobnionej kapusty dodaj: majonez, jogurt, koper chrzan i cukier.

Krok 3

Wymieszaj i dopraw solą do smaku.

Porada

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.  



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych