Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 3)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Surówka z czerwonej kapusty sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub samodzielna lekka przekąska. Prosta w przygotowaniu, a jednocześnie pełna witamin.

Składniki

400 g - czerwonej kapusty
4 łyżki - majonezu
3 łyżki - soku z cytryny
2 łyżki - jogurtu
1 łyżeczka - chrzanu
1 łyżeczka - koperku
1 łyżeczka - cukru
- sól do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
172 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
7.6 g
Błonnik
2.8 g
Białko
2.6 g
Sól
0.8 g

Opis wykonania

Krok 1

Kapustę rozdrobnij w przystawce blendera z nożami tnącymi.

Krok 2

Do rozdrobnionej kapusty dodaj: majonez, jogurt, koper chrzan i cukier.

Krok 3

Wymieszaj i dopraw solą do smaku.

Porada

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.  



Bosh Logo
Bosh

Porada Szefa

Przesolona zupa? Nie martw się, mamy na to szybki i prosty patent. Dowiedz się, jak uratować przesoloną zupę

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Oksana
Bardzo dobra, szybka w przygotowaniu. świetnie smakuje z ziemniakami i kotletami schabowymi.
misia
Surówka przepyszna z tego przepisu. Przypomina mi czasy dzieciństwa, podobną robiła moja babcia.